21/2/09

Maternitat, adopció o acolliment?

Quan llegeixes normativa, has de tenir clar que s’ha de llegir sempre TOT.

Seguint esta tònica, resulta que quan llegeixes punt per agulla coses sobre aquestes tres situacions; maternitat, adopció i acolliment; veus que en segons quins llocs les veiem escrites les tres, i d’altres vegades es refereix només a la maternitat.

Així, ens podem trobar que per exemple, quan llegim sobre la prestació econòmica, sempre ens concreta que és per a la maternitat, l’adopció i l’acolliment. En assistència sanitària també. En excedència per cura de fill també. Peeeero, quan anem a llegir sobre les bonificacions aplicables a les quotes de la Seguretat Social en cas de convertir a indefinida una treballadora que s’acaba de reincorporar per maternitat, i que fins ara tenia un contracte temporal... ep! S’han perdut les altres dos coletilles! On són l’adopció i l’acolliment? Què passa aquí? És que hi ha beneficis que només són aplicables a la maternitat biològica? Ens trobem en un cas de discriminació? Què en diu de tot això la quadriculada llei d’Igualtat???

Les últimes recerques realitzades criden a la tranquil·litat, ja que en alguns llocs pots veure, abans de començar a llegir sobre aquests temes, com es deixa constància de que s’entén per maternitat: la maternitat biològica, l’adopció i l’acolliment.

Tot i això, més val que seguim tenint en compe totes les possibles matitzacions...